16.10.08

Har innebandyspillere noe som helst IQ?

I fiendeoppgjøret mellom Akerselva og Fredrikstad, Øst div 1, søndag 12 oktober skjedde det store som ikke skal skje. Etter en stygg takling faller en av Fredrikstads beste spillere hardt mot vantet, vantet deler seg og skjærer seg inn i brøstkassa på unggutten. Deretter blir han liggende uten å røre seg. Det har han gjort siden søndag.
Hva var det som skjedde? Hvordan gikk det å bli så hardt skadet? Kunne dette vært unngått?

Mange som har spilt seg opp fra lavere divisjoner og videre til eliteserien sier at 1 divsjon er mye tøffere og mye styggere. Det er her spillet begynner å forsvinne til fordel for stygge taklinger og ren dumhet. Noe søndagskampen er et eksempel på.
Det er mange spillere som hver kamp går for vinne eller forsvinne. Gi alt eller ingenting. Selv vil jeg alltid vinne. Tape er aldri noe gøy og aldri noe laget ska oppnå. Innsats og vilje går over mye, men ikke alt! Det er ikke greit å skade andre! I idrett har vi oppfattelsen at det skal gjøre vondt!
Har du ikke vondt etter kampen, har du ikke spilt bra nok. Hvorfor? Innebandy er en kontaktsport med mye fysiske nærkamper, det kommer til å gjøre vondt en eller annen gang. Men å ha det som mål, det er helt latterlig...

Motstanderen skal ikke få komme til avsluttninger, de skal ikke få skyte og de ska ikke få holde i ballen. Dette er noe vi alle lever etter. Men vi ska ikke ta beina på dem, gå etter kroppen eller slå ved mulighet. Da går grensa til overfall. Hadde vi gjort dette utenfor banen, utenfor en idrettshall, ville vedkommende gått til politiet. Men ikke på banen. Da snakker vi om uflaks, om dårlige dommere som ikke setter grenser og om hormoner. Det er ikke sund fornuft som går først.

Skjerp dere!!!!

Selv om adrenalinet pomper, betyr ikke det at alt er lov og spillerne ikke har ansvar etterpå. Du har alt ansvar! Skader du en annen, får du selv innse hva du har gjort. Det er IKKE dommerens feil. Det er IKKE vantets feil. Det er IKKE alle andres feil, men ditt eget.
Innebandy er en idrett, der ulykker skjer. ULYKKER, ikke overfall.
Skjerp dere!

Ingen kommentarer: