23.2.07

-”Mora di er feit”

Det er lett å slenge ut kommenter under spillets gang. Selv bruker jeg alltid forsøke psyke ut motstanderen med å påpeke hvor mange ganger personen misser målet. Det fungerer ikke hver gang, men noen motstandere mister til større grad fokuset. (akkurat hva jeg er ute etter)
Psykninger er desverre en del av sporten. Noen bryr seg ikke, andre tar det personlig mens det fins de som blir bedre av det. Psykninger er de verbale ”myggestikk” som bare skal irritere deg. Dersom du får et plagsomt myggestikk, så finns det faktisk råd:

-La deg ikke bli påvirket! En psykning kommer for å få deg til å miste konsentrasjonen. Psykningen kan handle om vekt, gamle kjærester, seksualitet, tidligere presentasjoner, det kan til og med handle om din mamma. Det viktigste er at du ikke bryr seg. Gå derifra om mulig og le. Ta det med et smil. Det er ofte de bedre spillerene som får psykninger efter seg, ta det som et komplemang!

-Hold deg fokusert og konsentrert! Hele poenget med psykninger er at du skal tenke på annet. Vær mentalt med i spillet, og fokuser på det du skal gjøre. En bra spiller er de som kan blokere ut andre forstyrrende moment. Å kunne konsentrere seg ved rett tidspunkt er viktig for en framgangsrik spiller. Konsentrasjon handler om å være i øyeblikket, fokuserer du på resultat er du mentalt i framtiden.

-Tren upp din konsentrasjon. Innebandy er en sport der bred oppmersamhet behøvs. Lær deg fokusere på de tingene som er viktig for deg, og glem alt annet.

-Tenk positivt! Det er mange ting som kan få deg til å miste fokus, men ingenting er så farlig som egne tanker. Negative tanker har den evnen å lede til selvoppfyllende profeti, det vil si om du forventer at noe dårlig vil skje, så skjer det. Å tenke på hva som har skjedd eller hva som kommer til å hende, kan også påvirker deg negativt.

-Aldri bedøm deg selv! Om du bedømmer deg selv under matchens gang, vil det bare lede til feil fokus. Det er veldig lett å tenke på det målet du missa eller et dårlig pass du gav.
"Whether you think you can or think you can't - you are right".

-Simulasjonstrening! Tren så likt match som mulig. Men tenk på dine lagkamerater kanskje ikke tar psykninger på samme måte som du vil gjøre. Ha en åpen dialog med laget før dere bestemmer dere for å ta med dette momentet på treningen.

-Ha en stabil, sterk kroppsholdning! Tror du vi bare prater med munnen? Det gjør vi ikke. Hele tiden sender vi ut budskap med kroppen ved hjelp av ansiktsuttrykk, kroppsholdning, måten vi rører oss på etc. Vær bevisst på ditt ikke-verbale kroppsspråk og øv opp en sterk kroppsholdning. Det hjelper ingenting å snakke tøft om kroppen ikke gjør det samme.

-Om ingenting fungerer, går det alltid gjøre det samme som motstanderen. Pek ut motstanderens spiller med kortest temprament og systematisk irriter denne personen. Det vil ofte ha en dominoeffekt på hele laget. Men husk at jeg ikke står for evt. blåveiser eller røde kort dommeren kan gi deg…

-”du treffer jo aldri mål uansett”.

Ingen kommentarer: