5.1.07

La kroppen ta del av treningen.

Det er mange ting jeg missliker eller klager på i innebandy, men det er bare en ting jeg hater og det er skader! Skader kommer alltid på dårlige tidspunkt og kan ta knekken på selv den beste spilleren. Dessverre går bror rundt nå med vonde knær, noe som er kjempe synd.
Det er viktig å trene riktig.

Noen enkle tips og retningslinjer:
Innebandy har mye å lære av andre sporter. Innebandy er en ung sport som oppsto ordentlig 1980-tallet. Hockey, fotball etc. har mye styrke som et viktig element i treningen, noe innebandyen savner!
-Den beste måten å forhindre skader, er styrke. Hvor sterkere du er, hvor mer tåler du. Siden anklene ofte blir skada er det viktig å trene styrke i ben. Jeg har alltid vært fan av balansetrening. Ved å sette balansen på prøve, og på den måten aktivere de musklene som holder ankelen stabil, har du en bra oppskrift på skadefri ankel. Dette går også for knær, men da er det viktig å bøye knæra når du trener, så du ikke bare trener ankel.
Ryggskade er også en skade som går igjen i innebandy, derfor viktig å trene mage og rygg! Et lite tips: du som er trener, ta styrken sammens med spillerne. På den måten vil du også orke mer og unngå skader som ofte kommer av arbeid+stress.
-Aldri legg inn øvelser som har større skaderisk på slutten av treningen da kroppen er sliten. Å kjøre doggiser, eller idioten, på slutten kan være det som får kroppen til å ikke orke mer. Et raskt rykk og du blir liggende. Selv har jeg alltid fått lyskeskader på den måten.
-Varm alltid opp! En varm kropp er både fysisk og psykisk klar for aktivitet.
-Vær forsiktig med å trene for mye. En kropp er en biologisk organisme som bare orker aktivitet til en grense. Den trenger tid til å reparere seg selv. Dersom du trener mye, vil ikke kroppen klare bygge muskler, sener etc. som du har slitt på, og skader vil da oppstå. En viktig faktor for at kroppen skal reparer seg selv, er et stabilt, næringsrikt kosthold! Så spis bra, god mat til faste tider.
-Hør på kroppen din. Det er faktisk sant: den snakker til deg. Har du vondt, eller føler seg syk, så slapp av.

Ønkser deg lykke til, og håper du får et skadefritt 2007.

Ingen kommentarer: