11.9.08

Kommer innebandyen bli større i Norge?

Sverige har en kultur med innebandy. Alle i landet vet hva det er, det går på TV, det står i avisa og alle spiller det på skolen. De fleste skoler har ala innebandy/utehockey baner på samme nivå som de har basket- og fotballbaner.
Kommer vi til å få det sånn i Norge?

Det er vanskelig å gi innebandyen like mye plass i Norge, når det finns så mange færre som spiller . I Sverige var det ifjor 120 000 spillere mens i Norge var det under 7000!!!
Heldigvis handler det tallet bare om hvor mange lisensierte spillere som finns, for det finns mange flere som vet hva innebandy er.

Om innebandyen skal bli større, trenger vi bl.a. bedre samarbeide mellom innebandy og kommuner, så vi får større muligheter å få medlemmer. Vi trenger bedre halltider og bedre tilgang til haller. Vi trenger å ha mulighet til samarbeide mellom skole og klubb, med bl.a. gratis "prøve på" for barn. Vi må syns i barns oppvekst og de må ha mulighet prøve det.
Utover det behøver vi syns mer i TV, avisa, på hjemmesider og helst overalt.
Og det er her det hadde vært fint om de "ikke lisensierte" innebandyintresserte hoppet in. Alle dere der ute som liker innebandy, men spiller ikke fast, hjelp til å finne medlemmer til sporten.
Spre informasjon og hjelp til gi oss større muligheter komme fram. For det finns potensial.

Personlig er jeg helt sikker på at innebandy kommer til å vokse i Norge uansett, men det hadde vært gøy om det vokste seg stor lite fortere. For det er en så herlig sport!

Ingen kommentarer: